Фото без опису  Фото без описуФото без опису

 

12 вересня відбувся семінар на тему: «Комплексна система відновлення здоров’я в реабілітології та сімейній медицині».  Проведений захід організований Судововишнянською міською радою та Центром «Здоров’я сім’ї»  м.Київ.
Засновник Центру – автор унікальної системи діагностики та лікування в лікувально-діагностичному центрі «ПАРКЕС» Ігор Павлусенко. Лектор є також президентом Європейського університету функціональної медицини, доктором медичних наук, професором (на фото).
На семінарі обговорили актуальність і розвиток фізичної реабілітології в Україні, основи фізичної реабілітації та методи фізичної реабілітації.
Особливу увагу приділили інноваційним підходам в реабілітології, а саме:
- експрес-методам доклінічної оцінки функціонального стану організму;
-електродинамічним  факторам в фізіологічній корекції функціональних порушень:
- фітореабілітації;
- трансдермальній терапії;
- функціональному харчуванню в реабілітології;
- актуальності сполучнотканинної  реабілітології в терапії.
Основна мета приїзду гостей – навчити медичний персонал громади  всім особливостям та основам цього напряму лікування.
Ігор Іванович підкреслив, що лікування повинне бути комплексним та системним, і після стаціонарного та санаторного лікування повинна йти реабілітація.  «За 10 років нам вдалося досягнути цієї системності. І на сьогоднішній день вже є розроблена функціональна  діагностика під назвою «Діагностика Паркіс».
Більш детально лектор зупинився на біохімічних складових рослин, які, як вважає доповідач, близькі до біохімічного складу клітин і тканин організму людини. Ігор Іванович потратив 15 років, щоб вивчити 500 тисяч трав. І після таких грунтовних осліджень, зробив для себе відкриття: «Якщо правильно змінювати дози лікарських трав, можна органоспецифічно регулювати різні органи та системи людського організму. Наприклад: настойку пустирника ми використовуємо як заспокійливий засіб, як засіб для  нормалізації артеріального тиску. Але, якщо вибрати правильно дозу то саме цією настойкою трави можна вилікувати пієлонефрит».
Звичайно, що до трав кожен відноситься по-особливому. Часто серед людей можна почути думки, що трави не зашкодять. На цьому семінарі, Ігор Іванович таку думку заперечив і навів приклад коли часте вживання липового чаю призвело до втрати зору. Такі випадки є і з іншими видами лікарських трав.
Важливо правильно і грамотно підбирати дози. Працівниками Центру було створено 35 органоспецифічних припаратів, в яких трави зібрані не лише по видах але й у відповідних дозах.  Н-д: фітозбір нормалізації кишково-шлункового тракту чи норрмалізації функцій бронхо-легеневої системи.
 В межах проведеного заходу, присутніх ознайомили з продукцією Центру «Здоров’я сім’ї», серед якої  є лікувально-діагностичні комплекси «Паркес», фізіотерапевтичні пристрої  «Паркес-Л», фітозбори, фітоспреї для носа, зубна паста, фітокреми та ін...
Після семінару, гості відвідали Судововишнянську комунальну міську лікарню. Побували у відділенні терапії, педіатрії та у фіз.кабінеті.
Для тих, кого зацікавило дане питання, скеровуємо для отримання додаткової інформації на сайт організації www.zdorov­jasim­ji.ua та на офіційний сайт Центру www.parkes.ua
Оксана Мазур