Відтепер у Судововишнянській громаді

є свій інспектор праці

Фото без опису

У зв’язку із реформою децентралізації та тим, що повноваження делегуються на місця, у сільських, селищних та міських радах об’єднаних територіальних громад будуть свої інспектори праці.

Держава частково передала виконавчим органам міських рад міст обласного значення та сільським, селищним, міським радам об’єднаних територіальних громад здійснення на відповідних територіях контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення та накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення у порядку, встановленому законодавством.

3 метою забезпечення реалізації зазначених повноважень у Судововишняській об’єднаній територіальній громаді, відповідно до статті 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”,   на головного спеціаліста по роботі з персоналом  Швець Тетяну Володимирівну покладено обов'язки – державного інспектора з праці.

24 листопада 2017 року відбулася  робоча зустріч начальника Головного управління Держпраці у Львівській області Ольги Вільхової та голови Судововишнянської міської ради щодо делегування органам місцевого самоврядування повноважень із здійснення контролю у сфері зайнятості та оплати праці.

Виплата заробітної плати, легалізація зайнятості та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці – це три надважливі завдання для інспекторів.

До слова, інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці органів місцевого самоврядування можна перевірити на сайті Держпраці у розділі “Здійснення державного контролю  за додержанням законодавства про працю” підрозділі – Інформація про службові посвідчення інспекторів праці органів місцевого самоврядування   або за телефоном (044) 288-10-00.

Фото без опису