Турнір з шахів Судововишнянської ОТГ
З нагоди Міжнародного дня шахів відділ освіти, культури та туризму, сім’ї, молоді та спорту Судововишнянської міської ради 20 липня 2017 року у Народному домі м. Судова Вишня організував турнір з шахів та шашок пам’яті Володимира Оленяка.
Захід розпочався з презентації, представленої спеціалістом з питань сім’ї, молоді та спорту Ярославом Войціцьким. Зокрема мова йшла про історію гри у шахи, її правила, а також для дітей були підготовані цікаві загадки.
Турнір проходив на площі перед Народним домом. Змагання з шахів відбувалися у трьох групах, розподілених за віковими категоріями: до 14 років, 14 років та старше покоління («старша молодь»). У категорії до 14 років перше місце виборов Станіславчук Арсен (м.Судова Вишня), друге – Гадомський Олег (вул.Передмістя м.Судова Вишня), третє – Мартинець Давид (м.Судова Вишня). У групі учасників віком 14 років призові місця зайняли: 1-е – Грицеляк Василина (с.Дмитровичі), 2-е – Боляк Назар (с.Бортятин), 3-е – Грицеляк Вікторія (с.Дмитровичі). Найбільш цікавими та запеклими були змагання серед представників старшого покоління (до речі, ця категорія учасників була і найбільш чисельнішою), у яких взяли участь представники м. Судова Вишня та м. Мостиськ. У цій категорії переміг Тройнар Мар’ян (м. Мостиська), «срібло» дісталося Лібичу Ігорю (м. Мостиська), а замкнув трійку лідерів Фіцич Петро (м. Судова Вишня), який замінив Бедрило Богдана (м. Судова Вишня).
У змаганнях з шашок учасники також були розподілені за віковм принципом на 2 групи: 8-11 років та 12-14 років. У першій категорії переможцями стали: 1-е місце – Плахтина Вікторія (с. Волостків), 2-е місце – Колеса Оксана (с. Волостків), 3-є місце – Мисяк Сергій (с. Волостків). В іншій групі трійку лідерів очолив Савка Павло (с.Волостків), друге місце за Раком Денисом (с. Довгомостиська), а третє місце посів Полянський Назар (с. Бортятин).
Переможців та учасників змагань грамотами і сувенірами відзначили спеціалісти відділу освіти, культури та туризму, сім’ї, молоді та спорту Ярослав Войціцький та Дмитро Корбяк. Діти також мали можливість у перервах між іграми переглядати мультфільми і почастуватися біля солодкого столу.
Дякуємо організаторам турніру, працівникам культури, які допомагали у проведенні та організації змагань, а також усім учасникам турніру за активно проведений час та емоції!