Фото без опису 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  14 березня 2017 року директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області Андрій Бринь разом із представниками програми Business Friendly Certification South East Europe (BFC SEE) Іванною Богосавлєвіч-Чікіч та Амрою Яганьяц відвідали Мостиську, Судововишнянську та Шегинівську ОТГ. BFC SEE є унікальною програмою для підвищення якості муніципалітетів в країнах Південно - Східної Європи. BFC SEE надає муніципалітетам чітку дорожню карту для створення сприятливих умов ведення бізнесу та впровадження міжнародно визнаних стандартів ефективного і прозорого місцевого самоврядування.
    На зустрічі з представниками Судововишнянської міської ради гості коротко розповіли про мету цієї програми, яка спрямована на відкритість та прозорість місцевої влади та на забезпечення на території громади сприятливих умов для ведення бізнесу. Міський голова Судововишнянської ОТГ розповів: «зараз ми лише 3-й місяць функціонуємо як громада і починаємо ставати на ноги. Ми були позбавлені перехідного періоду, і щоб звикнути до нової системи потрібний деякий час. Проте, перші наші кроки є досить не поганими - бюджет ми виконали на 100%”.
      Також, міський голова назвав деякі переваги нашої громади, серед яких тісне розміщення і компактна густота населення, вузлове залізничне сполучення, туристичні бази, вигідне географічне розташування близьке до кордону з Польщею. На території громади здійснюють свою діяльність 8 навчальних закладів освіти, 4 дошкільні навчальні заклади, Судововишнянський професійний ліцей, Судововишнянська міська комунальна лікарня, 2 амбулаторії ЗПСМ та 2 ФАПи. Функціонують фермерські господарства та близько 300 малих підприємств, нафтобаза, пекарня. Розпо-
чала свою діяльність текстильна фабрика. «Звичайно маємо і ряд проблем, з якими стикнулися тепер і які ще були не вирішені раніше. Зараз працюємо над каналізуванням міста, подали в державний фонд регіонального розвитку екологічний
проект та декілька мікропроектів” – зазначив Олег Станкевич.
      Під час активного діалогу спільно проаналізували вже зроблену роботу за минулий рік, за який вдалося залучити кошти для завершення фасаду Судововишнянської школи та Народного дому, будівництва нової школи в с.Бортятин. Закупили машину для збору сміття, та облаштували площадки під сміттєві баки.
       По завершенні зустрічі, Андрій Бринь підкреслив, що «міжнародним донорам” чітко треба розуміти і бачити особливості бізнес середовища в громадах та потенціал громад для залучення інвестицій. Тому представники цієї компанії намагаються вивчити особливості кожної громади та їх територій.